Wat doen wij?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bemesting en mesttransport

Zodebemesten
Het zodebemesten gebeurd met een tweetal Vervaet Hydrotrikes en een getrokken Veenhuis-hondegangtank.
De Vervaets hebben net als de Veenhuis een inhoud van 14m3 en allemaal hebben ze een 8,40 meter brede Veenhuis en Vredo bemester. Alle machines zijn voorzien van graslandvriendelijke banden, zuigarm en zodoende grote capaciteit! Beide Vervaets zijn uitgerust met GPS, waardoor bijzonder nauwkeurig werk verricht word.

Bouwlandinjecteren
Ook voor het bouwlandinjecteren wordt gebruikt gemaakt van beide Vervaet Hydrotrikes. Hierachter zitten Evers Freiberger bouwlandinjecteurs met een werkbreedte van 7,25 meter. Deze loopt op de verkruimelrol en levert zodoende vlak werk. Wederom word met GPS gewerkt. Daarnaast zijn er ook nog een tweetal 14m3 getrokken Veenhuiscombinaties beschikbaar.

Voor tussenopslag zijn een 4-tal mestcontainers beschikbaar van elk 40m³. Ook kan gebruikt gemaakt worden van een
tweetal Veenhuis vacuumtanken. (5600 liter en 6800 liter) Voor het verpompen of mixen van de drijfmest is een mestpomp voorhanden. Tot slot is er een 27m3 transporttank. Ook kunnen we voor u een vrachtauto met monster- en weeginrichting organiseren.

Vaste mest, kippenmest en compost
Een tweetal 18 tons Strautmann-verspreiders met breedstrooier worden ingezet voor de vaste mest.
Deze wagens beschikken over een weeginrichting, GPS, gestuurde tandem en kantstrooi-inrichting.

Kunstmest
Voor het strooien van korrelmeststoffen wordt gebruikt gemaakt van een Kuhn kunstmeststrooier. Indien gewenst kan natuurlijk op GPS-RTK gestrooid worden!

Kalk
Een Bredal K85 kalkstrooier word ingezet om de PH op het juiste niveau te krijgen. Dit kan op de normale volvelds methode, maar ook plaatsspecifiek. De strooier is hiervoor in 2014 aangepast en daarmee is Weco de Hondsrug de eerste in Noord-Nederland. Op GPS-RTK word de juiste hoeveelheid kalk gestrooid op de plaatsen waar ook die hoeveelheid benodigd is. Er word overigens gestrooid met Limkal (50 neutaliserende waarde en voorzien van Magnesium)

Voor verdere informatie omtrent plaatsspecifiek bekalken: raadpleeg het artikel schakel in succes
www.agrifirm.com/Portals/1/plant/docs/akkerbouw/SiS%207%20feb%202014.pdf

Grondbewerking

  Met onderstaande machines kunnen we een heel scala aan grondbewerkingen verrichten:

Lemken Zirkon 10/300 rotorkopeg
Kuhn 
messenfrees 3,00 meter werkbreedte
Imants 48SX snel-spitmachine 3,00 meter werkbreedte
AP kilverbord voor het egaliseren van uw land
Cultiveren met Rumptstad vaste tand cultivator
Diepwoelen met Evers tweepoot

Poten en zaaien

Aardappel poten
Dit gebeurt met een tweetal Grimme pootmachines. De Grimme GL420 bekerpootmachine is voorzien van gitterollen voor een directe opbouw van de ruggen. De machines zijn voorzien van een grote bunker (+/- 1700 kg), mechanisch verstelbare trillers onder de pootband, pootcontrolsysteem en drukrollen. Alle mogelijke pootafstanden kunnen hiermee gepoot worden. Daarnaast zijn er diverse behandelingen mogelijk als moncereen spuiten, poeder en granulaatstrooiers. Het aardappel poten gebeurd geheel met een GPS-RTK systeem, hierdoor wordt het maximale uit deze combinatie gehaald.

Bieten zaaien
Dit wordt uitgevoerd met een GPS-RTK aangesuurde Kverneland/Accord 18-rijige zaaimachine. De machine is electrisch aangedreven en voorzien van sectie-afsluiting; d.w.z. niet dubbel zaaien op de kopakker en in de geren. Ook kan per rij de zaaiafstand ingesteld worden. Vydate kan toegevoegd worden omdat er granulaatbakken op zitten. Voor extra capaciteit is er ook nog een 12-rijige Monosem ter beschikking.

Gras en graan zaaien
Met een 3 meter brede Imants snelspitmachine waar een Gaspardo zaaimachine is opgebouwd kan in één werkgang het land gespit en gezaaid worden. Dit wordt echter enkel voor graanzaaien gedaan. Deze machine geeft een zeer goede menging van de grond. Voor graszaaien word een Lemken rotorkopeg gebruikt in combinatie met een Twinseeder wat leid tot een vlak zaairesultaat.

Tenslotte is er ook nog een Vredo-doorzaaimachine waarmee gras doorgezaaid kan worden op 7,5 cm.

Maïs zaaien
Dit wordt uitgevoerd met een 8-rijige Monosem maïszaaimachine. Mede door een hoge rijsnelheid en een fronttank kan hiermee hoge capaciteit worden gehaald. Aangezien er met GPS-RTK word gezaaid word er op alle fronten het maximale uit deze combinatie gehaald. Daarnaast is er nog de 6-rijige Monosem zaaimachine. Beide machines hebben zaaizaadbewaking en kunnen zowel kunstmest als granulaten toevoegen.

Grasoogst

Maaien
Een Kuhn Triple en duplo maaicombinatie van respectievelijk 9 meter en 6 meter maaien het areaal aan gras. Met deze 2 combinaties kan snel een grote oppervlakte gemaaid worden. Het gras word met beide combi’s gekneusd en breed weggelegd.

Harken
Hiervoor is een vier-elements Kuhn hark beschikbaar met een werkbreedte van 12,50 meter. Grote capaciteit en de machine maakt mooie wiersen!

Hakselen
Twee Claas Jaguars hakselaars (type 850 en 870) in samenwerking met een viertal 40m³ silagewagens, met bestuurde tandem waardoor het grasland geen schade ondervindt, verrichten het hakselwerk. De Claas Jaguar 850 is tevens uitgerust met droge stof en opbrengst meting, voor een nauwkeurige kwaliteit inschatting van de kuil. Voor het aanrijden van de kuil wordt een shovel ingezet met een gemonteerde OCE silagevork. Het is mogelijk om verschillende toevoegmiddelen (zowel vloeibaar als granulaat) te gebruiken.

Kort snijwagen
Hiervoor is een Strautmann Giga Vitesse Duo kortsnijwagen aangeschaft. Deze wagen beschikt over een 45-tal messen, waardoor er tot 35 mm gesneden kan worden. Ook deze wagen beschikt over een gedwongen gestuurde tandem.
In 2018 is hier een Lely kortsnijwagen aan toe gevoegd. Hierdoor kunnen we meer capaciteit aanbieden. Op de kuil wordt gewerkt met een trekker met kuilverdeler.

Grootpakpersen
Vanaf  2018 kunnen we het grootpakpersen en wikkelen  en natuurlijk het transport hiervan voor u  verzorgen.
Er kan tijdens het persen gekozen worden voor wel of niet snijden van het gewas.

Persen
Een Vicon ronde balen pers met variabele kamer is uitermate geschikt voor silage en stro! Daarnaast is er ook nog één Welger hogedrukpers voor uw kleine hooi- of stropakken.

Gewasverzorging

Alle spuitwerkzaamheden met een Dubex Junior veldspuit
Bieten schoffelen en aanaarden voor een beter rooiresultaat

Maaidorsen

Een vijftal maaidorsers van de merken Claas en Deutz-Fahr zorgen ervoor dat uw graan op tijd geoogst worden. Ook transport kan geregeld worden.

Oogstwerkzaamheden

Aardappels
Een moderne, zeer goed uitgeruste Grimme SF150-60 zelfrijdende rooimachine en een Grimme SE150-60 verzorgen de oogst van de aardappelen. Beide machines zijn uitgerust met XXL-reinigers, aangedreven schijven, volledig mes en halve diabolo’s. De SF heeft een bunker welke geschikt is voor rijdend lossen. Beide rooiers zijn uitgerust met een frontloofklapper.

Bieten
Een zelfrijdende Grimme Maxtron 620 bietenrooimachine op rups wordt hiervoor ingezet. Voorzien van de FM topper, de zogenaamde poetseras. Hierdoor is er nog minder bietverlies omdat er geen snijvlak meer is. Ook is er bijzonder weinig puntbreuk met dit rooisysteem. Kortom meer opbrengst bij de bult! Daarnaast zijn er voor transport twee grote kippers (22m3 inhoud) beschikbaar.

Maïs
Twee Claas Jaguars hakselaars (type 850 en 870) worden ingezet voor de snijmaïs. Deze
hakselaars zijn voorzien van een rij-onafhankelijke maisbek. Het transport is
met 40m³ silagewagens voorzien van gedwongen gestuurde tandems wat dus geen
schade aan erfverharding oplevert. Het is mogelijk om maïsbacterie granulaat
toe te voegen. Op de kuil wordt gewerkt met een shovel. Indien er extreme natte omstandigheden zijn, word de Armadis duwbok ingezet!

Sloten reinigen

De klepelmaaier, bodemfrees en/of maaikorf zorgen er voor dat uw sloten optimaal gereinigd worden.

Grondverzet

Mobiele kraan
Voor grondwerkzaamheden zijn er 2 mobiele kranen (type EW140B en EW140D) inclusief kantelstuk. Een van de kranen (type EW140D) is uitgerust met een roto-tilt/draaikantelstuk, op deze manier is de kraan veelzijdiger en breder inzetbaar bij grondwerkzaamheden. Er zijn diverse bakken beschikbaar: brede bak (2 mtr), smalle bak (1 mtr), puinbak, sleuvenbak, taludbak en knijpbak. Ook is er een mestmixer beschikbaar. Voor precisiewerk is een laser voor handen.

Laadschop
Voor velerlei werkzaamheden beschikken wij over een tweetal L70 Volvo shovels. Voorzien van een graafbak, hoogkiepbak en palletvork.

Zandtransport
Trekker + 15 en  20 tons gronddumpers voor transport van vulzand, woudzand, zwarte grond en teelaarde.

Rolbezem
Om na alle grondwerkzaamheden de straat weer schoon te borstelen is een rolbezem beschikbaar in de fronthef van de trekker (diameter 0,75 mtr)

Levering van...

 • Gewasbeschermingsmiddelen
 • Plastic
 • Zand
 • Diverse zaden (gras, granen en maïs)
 • Maïs – map
 • Physiostart
 • Limkal   –  www.kalkmeststoffen.nl

Verhuur van...

 • Vacuumtank
 • Kilverbord